Verhoomomme palvelut:

Teollinen verhoilu

1950 - 1960 -luvuilla vaahtomuovin, lasikuidun ja polyuretaanin keksiminen ja teollisten menetelmien kehittyminen vapautti suunnittelijoiden mielikuvituksen (Eero Aarnio, Yrjö Kukkapuro, Ilmari Tapiovaara jne). Nimekkäät suunnittelijat olivat suunnannäyttäjiä huonekaluteollisuudelle (Asko, Isku jne) jolloin tavalliseen kotitalouteen saatiin aikakautta ilmentäviä huonekaluja.

Jokaisella vuosikymmenellä on oma ilmeensä, myös huonekaluissa. Hyvin tehty huonekalu voidaan esim. pehmustusta muuttamalla ja oikealla kangasvalinnalla tuoda nykypäivään. Hyvärunkoinen huonekalu kannattaa aina verhoilla uuteen ilmeeseen.

 

Perinteinen verhoilu

Ennen 1950-lukua valmistuneet huonekalut on verhoiltu ja pehmustettu perinteisin menetelmin. Pehmusteina on käytetty pystyjoustimia (resorit), meriheinää, haapalastua, hevosen jouhta, keinojouhta, flokkia, puuvillavanua ja muita vastaavia materiaaleja.

Nämä huonekalut on suunniteltu verhoiltavaksi perinteisin menetelmin. 1970-luvulla vannottiin vaahtomuovin nimeen ja moni huonekalu menetti arvoisensa ulkoasun. Entinen loisto on mahdollista palauttaa taitavissa käsissämme! Entisöimme perinteiset huonekalut vanhan ajan menetelmiä ja materiaaleja kunnioittaen.

 

 

Muu verhoilu

Ravintola- ja juhlatilakalusteet, kampaamokalusteet, julkitila- ja toimistokalusteet, venepatjat, taittopatjat, puutarhakalusteiden pehmusteet, irtopäälliset sekä nahkaverhoilu.

Pintakäsittely

Vanhan maalin/lakan poisto, uudelleen maalaus, petsaus, lakkaus tai pelkkä pinnan siistiminen. Esimerkiksi 70-luvulla oranssin maalihyökkäyksen kohteeksi joutunut 30-luvun funkkis-radiopöytä saadaan palautettua alkuperäiseen ulkoasuun.

Puukorjaukset

Huonekalujen puuosat ovat kestäviä, mutta niitäkin täytyy joskus paikkailla. Toimenpiteisiimme kuuluvat liitoskorjaukset, halkeamat, puuttuvien osien hankinta jne. Esimerkiksi pahvilaatikossa osina tuotu nojatuoli lähti kokonaisena kotiin.